De peuterspeelzaal ’t Clowntje is de enige zelfstandige peuterspeelzaal in de gemeente Marum. Wij zijn een gezellige peuterspeelzaal, gelegen te Boerakker in gemeente Marum, voor peuters tussen 2 en 4 jaar oud.
De peuterspeelzaal is gevestigd in de samenwerkingsschool (Sws) De Klimboom in Boerakker en heeft twee vaste ervaren gekwalificeerde leidsters, die worden geassisteerd wordt door een vaste vrijwilliger.

De peuterspeelzaal heeft de beschikking over een eigen lokaal. We hebben een ruime keus aan materiaal dat op de peuters is afgestemd, zoals een klimhuis, watertafel, poppenhoek, keukentje, trekkers, fietsen, zandbak etc. We organiseren de activiteiten soms rond een thema. U kunt dan denken aan het thema Herfst of Dierentuin. Als het weer het toelaat kan er buiten worden gespeeld op de mooie ruime speelplaats.

De peuterspeelzaal is een mooie gelegenheid voor de peuter om met leeftijdsgenootjes om te gaan. Ook vormt het een goede aansluiting op het basisonderwijs.  Bij ons leren ze spelenderwijs omgaan met elkaar, de juf en wordt kennis gemaakt met de structuur van onderwijs.

Het bestuur van ’t Clowntje bestaat uit vrijwilligers/ouders. Er is ook een Oudercommissie; de betrokken ouders die in deze commissie zitten, organiseren ook activiteiten voor de peuters en de ouders samen. U kunt dan denken aan uitstapjes naar de kinderboerderij of een activiteit in de schoolvakantie.

Algemene informatie over onze peuterspeelzaal kunt u ook vinden in de informatiefolder.